Nyheter

Årsmöte 2023

Årsmötet 2023 äger rum på Fasching söndag den 19 mars kl. 14. Alla medlemmar är välkomna att delta. Glöm inte att betala medlemsavgiften innan mötet om du missat det.
Kallelse och underlag skickas ut på mejl senast 2 veckor innan mötet.
Mer info: kontakt@jazzmusiker.se

Årsmöte 2022

Årsmötet 2022 äger rum på Fasching söndag den 27 mars kl. 12. Alla medlemmar är välkomna att delta. Glöm inte att betala medlemsavgiften innan mötet om du missat det.
Kallelse och underlag skickas ut på mejl senast 2 veckor innan mötet.
Mer info: kontakt@jazzmusiker.se

Ansök om rep och gig med ersättning på Fasching!

Fasching öppnar nu upp lokalerna för åtta grupper att repa och streama konserter arvoderat under juni och augusti. Satsningen finansieras av Kulturrådets bidrag för särskilda behov i kulturlivet. Du som är eller blir medlem i Föreningen Sveriges Jazzmusiker är välkommen med din ansökan senast den 8 juni!

Vi förstår att behovet hos musiker att ses och repa ihop igen är stora, inte minst med tanke på att det förhoppningsvis snart är dags att återgå till ett musikliv med publika konserter. Tack vare projektbidraget från Kulturrådet har vi har nu plats för åtta rep- och konserttillfällen i tre dagar vardera. Nu kan du som är FSJ-ansluten musiker ansöka om att använda ett av dessa tillfällen och få repa med ditt band/orkester med de bästa förutsättningarna på Fasching. Alla i det ansökande bandet behöver inte vara FSJ-medlemmar.

Upplägget är två dagars repetition med full teknik och assistans av tekniker, och på den tredje dagen genomför gruppen en streamad konsert från Fasching. Ersättning utgår med 1500 kr/repdag och 3000 kr/konsert per bandmedlem (fakturerat belopp).

Eftersom syftet med dessa repetitioner är att stötta nystarten av konsertlivet så kommer vi att prioritera band och projekt som har en eller flera inbokade konserter under hösten. Vi kommer också prioritera band och projekt som släppt album under de gångna 18 månaderna eller är i färd med att släppa album. I urvalet kommer vi också att göra en helhetsbedömning gällande musikaliskt uttryck och jämställdhet. Det gäller också att ni har möjlighet att ta de tillfällen som finns angivna i ansökningsformuläret, vi kommer inte ha möjlighet att genomföra detta senare än den sista angivna perioden.

Vi hoppas att ni är lika taggade som oss på att komma igång och vill ta tillfället i akt och repa ihop er hos oss. Välkomna med era ansökningar!

årsmöte

På Zoom 28 mars 2021
Kallelse och underlag kommer på mail senast 2 veckor innan.
Mer info: kontakt@jazzmusiker.se